Le petit chat noir

dijous, 28 de gener de 2010

Volem compartir amb vosaltres aquest gat fet amb llana de color negre, que vam acabar fa unes setmanetes. A la part dretra del blog, a l'apartat "Inspiració bloggera" trobareu un patró, que jo he adaptat lliurement.
Portem uns dies amb moltes ganes de descansar i llegir. El llibre que ens acompanya és La Revolución de las madres: el desafío de nutrir a nuestros hijos de Laura Gutman.
Se'm fa una miqueta difícil teixir aquest dies, la veritat és que no se el perquè de tot plegat, estic treballant en un vestit per la nostra nena amb llana de cotó de color verd i lila, que vaig comprar l'estiu passat a All you knit is love. Volem compartir amb vosaltres aquest gat fet amb llana de color negre, que vam fer fa unes setmanetes.
Estem en la setmana 36 del nostre embaràs, ens apropem de mica en mica a la part final d'aquesta meravellosa experiència, per tal, de poder entrar en una nova etapa, que com aquesta ens ensenyaràt moltiiiiiiiisimes coses, hi ha una abans i haurà un desprès d'aquesta experiència en la nostra vida. Mentre estic escrivint aquestes lletres, la noto com es mou dintre de la meva panxeta, és al·lucinant la sensació, no es pot descriure amb paraules, s'ha de viure.

Mama-teta: un regal per tota la vida

diumenge, 24 de gener de 2010

Aquest va ser el regal que li vam fer a una persona molt especial, que es diu María José, aquestes festes. Ha estat una forma d'agrair-li tot allò que fa per les dones, en general, i per nosaltres, en particular, moltes gràcies buuuuuuuuuuuuniiiiiiiicaaaaaaaaaa, saps que t'estimem i que donem les gràcies per haver-nos trobat!!!
En el moment que estic vivint, el meu primer embaràs, trobar-me una persona respectuosa amb aquesta vivència, un respecte que neix des de l'experiència, des de l'amor...ha estat un meravellós regal per la meva petita-gran familia, que de mica en mica, va creixent.
Us recomano moltiiiiiiiisim el seu blog sobre lactància materna, és genial, fa un gran treball: http://santfeliu-lactancia-materna.blogspot.com/
També trobareu moltiiiiiiiiiisima informació al llibre de Carlos Gonzalez: Lactància Materna: un regal per tota la vida. Un llibre molt i molt recomanable.
Així mateix, doneu-li una ullada a la pàgina web de MARES-DOULES, un altre petit plaer: http://www.maresdoules.cat/

Una mantenta per la nostra nena

dilluns, 18 de gener de 2010

Avui fa un dia una miqueta gris, per posar una miqueta de color, vull compartir la manteta que he fet per la nostra nena Lucia, que naixerà dintre d'unes semanetes. És la manta que portarem amb nosaltres a la clínica.
L'he fet amb un ganxet de 3,5 amb llana d'ovella de lleó de dues tonalitats de color verd diferents (llana totalment natural), en canvi, la llana de color rosa i groga són llanes acríliques, que faig servir per fer els meus ninos (llana cotonet), he fet servir aquestes llanes, ja que quan vaig comprar les d'ovella, que tant m'agraden, no hi havia els colors que necessitava i en el meu estat no puc esperar massa, ja que mai se sap, quan la meva nena decidirà sortir, començar un nou camí.
Totes aquestes llanes les vaig comprar a "All you knit is love", la botiga de llanes que més m'agrada de Barcelona.
Avui a Barcelona fa un dia una miqueta gris, tinc molts projectes pedents, mentre teixeixo escolto el treball musical de Rosa Zaragoza: Nacer, Renacer. Néixer, Renéixer. Una música que recomano a tothom moltíssim i en especial a les dones/parelles embarassades, les seves lletres t'acompanyen d'una forma molt i molt especial.
En aquest enllaç trobareu més informació sobre aquesta cantautora tan especial.

Moltes felicitats Lali

dimecres, 13 de gener de 2010

Avui és l'aniversari de la meva germana Laura, entre els regalets que li hem fet, moltes cosetes per gaudir del plaer de les manualitats, havia aquesta bossa, que em va demanar fa molt i molt de temps, per tal, de portar-la a la feina.Treballa a una escola, és monitora de menjador de la clase dels "Pingüins". Per això, hem posat un pingüí, que ella va fer de feltre i que hem enganxat amb un click, ja que pot ser que el proper curs la classe canviï d'animal...jajajajajajajajaja
Vaig fer la bossa amb llana de color blanc i agulla de ganxet de 3,5. Després vaig cosir el seu nom i la resta de línies de diferents colors, per tal, de donar-li una miqueta de vida, d'alegria (com m'agrada barrejar colors...).
Espero i desitjo que la gaudeixis tant com jo mentre la teixia. Per molts anys buunicaa!!!

Com va començar tot

dilluns, 11 de gener de 2010

i per on camina ara!!!

Aquest blog va començar amb un altre nom però després de que les creaciones que feia anaven formant una gran família, més enllà de mi mateixa, vaig decidir buscar un nom pel projecte, que cada vegada creixia més i més, amb més idees, més llanes, més colors, més ninos...
El nom del blog fa referència a una nana, que m'agrada moltiiiiiiiiiisim. Una nana t'ajuda a caminar de puntetes fins a trobar la son, que et portarà a un món màgic i especial més enllà del mirall.
Quan agafo l'agulla de ganxet i la llana, materials que més vegades faig servir, m'ajuden no a trobar la son però si a entrar en un estat de meditació; faig ioga des de fa molts temps i a casa mai trobo el temps de fer-ho, ni tampoc de meditar, així que despertar en mi aquestes ganes de crear amb les meves mans, ha estatun regal, ja que he trobat la meditació que millor s'adapta a les estones, que cada dia em dedico, estonetes que em serveixen per posar ordre i alhora distància a tot allò que ha passat durant el dia, la setmana, a casa, a la feina, dintre del meu cap...Descobrir la llana i totes les seves possibilitats ha estat i continua sent la meva millor teràpia.
M'agrada treballar en silenci, posant tota la meva consciència en allò que estic fent, cada punt que faig és com la lletra d'un mantra, que m'ajuda a meditar, a trobar-me a mi mateixa. Aquest matí he anat a comprar el llibre, que podeu veure a la primera foto, des que el vaig veure un dia remena que remenaràs per internet, tenia moltes ganes de llegir-lo, té molt bona pinta, per això, ho he acompanyat d'un pot de mermelada boniiiiiiiiiiiiiiisima, que em va fer la meva germana Ana, moltes gràcies buunicaa i d'un pà, que he fet aquesta matí. Aquesta segona vegada, que ho he fet, he posat menys aigua, més farina i llevat i he augmentat el temps de cocció, que ha passat doncs, que tampoc ha pujat...nooooo...i que li han sortit unes esquerdes en la part superior, com podeu veure a les fotos.
De mica en mica, em vaig enamorat de la cuina (les fotos que acompanyen aquesta reflexió s'han fet a la meva cuina), d'estar a casa, per aixó, crec que amb el nou any aquest blog, que va crèixer per tal de compartir les meves creacions artesanes, dóna un pas més enllà, ampliant les seves formes de crear amb les mans. El nom continua igual, encara que de tant en tant publiqui altres creaciones, que no hagi fet amb llana, ja que com he dit abans, l'agulla i la llana són per mi més que una creació determinada final sinó una forma de viure, d'entendre tot allò que m'envolta, és la meva meditació, el meu espai de creixement personal, la meva teràpia.
El llibre que surt a la foto és "La mecànica del cor" de Mathias Malzieu, és un conte per a nens i nenes grans, amb una estètica molt semblant a la de Tim Burton.

Un petit-gran descobriment

divendres, 8 de gener de 2010

Ja fa un temps, molt temps, que vaig veure (ara no recordo a on...) una petita eina de treball com la que podeu veure a la foto. Vaig investigar per internet i després de remenar i remenar vaig trobar que era un "compte-tornades", és a dir, una petita-gran eina de treball que t'ajuda a tenir present les voltes, que has anat fent a la teva labor mentre treballaves en ella.
Una vegada vaig descobrir qué era, quedava saber on ho podia comprar, ho vaig trobar a la meva botiga de llanes preferida: All you knit is love, a un preu molt més que recomanable. Estic molt contenta, m'ajuda moltiiiiiiiiiiiisim, ha estat un petit-gran descobriment, que m'acompanya sempre.
Fins ara no havia trobat el moment de pujar una foto seva al blog i així fer-li un petit homenatge, doncs ja està fet, era una cosa que tenia pendent des de fa un temps, un llarg temps...

Una bossa, un personatge de cómic: Lenore

divendres, 1 de gener de 2010

Comencem l'any 2010 amb molta il·lusió, amb moltes ganes de continuar endavant amb aquest projecte artesà de ganxet i moltes més coses fetes a mà amb molt d'amor.
Que millor manera de començar, que compartim una bossa, que hem fet, per una personeta molt important per nosaltres, la meva neboda Tàbata.
Ahir a la nit li vam regalar aquesta bossa:

Com podeu veure a la foto vam dibuixar a la Lenore sobre una bossa de tela, que vam comprar a la botiga "Servei Estació". Lenore és un personatge de ficció creat per Roman Dirge. Ens agraden molt els seus cómics, els quals us recomanem moltiiiiiiiiisim. En Google i en aquest enllaç de la Wikipedia trobareu molta més informació sobre aquest fantàstic personatge de cómic: http://es.wikipedia.org/wiki/Lenore

Una vegada la vam dibuixar a la bossa amb llapis, vam repassar el dibuix amb fil de color negre, per acabar pintant amb rotuladors especials per a tela. Els rotuladors els vam comprar a l'Abacus.

Aquest és un projecte que no presenta gairé dificultats per portar-lo a terme, des d'aquí us animo a que feu el vostre amb un dibuix propi o d'algun il·lustrador o il·ustrador que us agradi, com a nosaltres ens agrada aquesta hermosa nena morta. Alhora amb aquest projecte volia fer un petit homenatge al meravellós món de la il·lustració infantil, un món ple de creativitat, il·lusió, amor, dibuixos fantàstics, que ens permeten anar més enllà de les paraules que llegim.

Tàbata desitgem que gaudeixis tan d'aquesta bossa, com hem fet nosaltres creant-la per a tu amb tot el nostre carinyuuuu, moltes gràcies per tot bonica, has estat la nostra inspiració.